alt tekst Hart voor Veenendaal

Veens Welzijn is een kleine, maar ambitieuze organisatie. Wij richten ons op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers ondersteunen. We streven ernaar innovatief te zijn op het gebied van maatschappelijke projecten en dienstenaanbod. Onze open en transparante organisatie maakt het mogelijk om te verbeteren, te innoveren en te creëren. Als collega bij Veens Welzijn doe je waardevol werk voor anderen en krijg je zelf voldoende groeikansen én ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing. Samen zetten we de schouders eronder, zoeken we naar nieuwe wegen en naar verbinding om samen méér voor elkaar te krijgen. Kom jij ons team versterken? We zijn in januari 2021 gestart met 25 collega's en zijn hard aan het groeien. We doen goed werk en hebben hart voor Veenendaal. Dat valt op, onze opdracht wordt elke keer iets uitgebreid. Daarom zijn we nu op zoek naar vijf nieuwe collega's!

 • Mantelzorgconsulent 24-32 uur per week

  Als mantelzorgconsulent richt je je op het informeren, adviseren en het verbinden van mantelzorgers in Veenendaal. Het doel is om mantelzorgers de juiste ondersteuning aan te reiken. Daarnaast zorg je ervoor dat mantelzorgondersteuning stevig op de kaart wordt gezet.

  In de ondersteuning van mantelzorgers sta je naast ze, denkt en helpt ze vooruit zonder dat je de regie overneemt. Doel is dat de mantelzorger de regie (weer) in handen neemt, de zorg voor degene die dichtbij staat kan volhouden en daarbij ook zichzelf niet vergeet. Het gaat in essentie dus om vroegtijdige en preventieve ondersteuning. Daarmee bevordert je als mantelzorgconsulent de maatschappelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mantelzorgers.

  Dit ga je doen
  De mantelzorgconsulent:

  • voert specifieke taken uit die te maken hebben met het waarderen van mantelzorgers, zoals uitreiking van het(jaarlijkse) Mantelzorgcompliment en het organiseren van de (jaarlijkse) Dag van de Mantelzorg.
  • organiseert en faciliteert (lotgenoten) contactgroepen, informatiebijeenkomsten en korte cursussen voor jonge en volwassen mantelzorgers.
  • ontwikkelt programma’s voor diverse doelgroepen.
  • wijst mantelzorgers de weg naar andere beschikbare ondersteuningsmogelijkheden, binnen en buiten de gemeente en brengt respijtvoorzieningen in kaart.
  • ondersteunt professionals in het sociaal domein die te maken hebben met vragen van mantelzorgers en met vragen over mantelzorgondersteuning.
  • weet verschillende (groepen) mantelzorgers in Veenendaal te vinden en te
  • geeft informatie en advies en ondersteunt individuele mantelzorgers, zowel praktisch als emotioneel (‘luisterend oor’).
  • informeert mantelzorgers ook collectief, via een (periodieke) nieuwsbrief voor zowel jonge- als volwassen mantelzorgers, waarin activiteiten en relevante nieuwsfeiten worden gebundeld.
  • werkt samen met onze wijkcoaches binnen het thema ‘langer thuis’.
  • signaleert trends en vertaalt deze in een nieuwe aanpak.
  • levert een inhoudelijke bijdrage aan het mantelzorgbeleid.


  Wie zoeken wij?
  Wij zoeken een enthousiaste en representatieve mantelzorgconsulent. Je hebt affiniteit of ervaring met het werken met mantelzorgers. Je bent gewend om zelfstandig te werken. Daarnaast heb je de benodigde levens- en werkervaring om in deze zelfstandige en boeiende functie het verschil te kunnen maken. Je hebt ruime werkervaring in het sociaal domein en beschikt over HBO werk- en denkniveau verkregen door een specifieke opleiding of ruime werkervaring.

  Je hebt daarnaast kennis van wet,-en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent in hoge mate oplossingsgericht en in staat om mensen te activeren en te versterken. Je geeft graag voorlichting en training aan individuen of groepen over jouw specifieke kennisgebied Mantelzorg.

  Ben jij een echte netwerker en ben je ondernemend? Heb je affiniteit met mantelzorgers of mantelzorgen? Ben jij de juiste persoon om voor mantelzorgers de rots in de branding te kunnen zijn? Aarzel dan niet om te reageren!

  Wij bieden jou
  Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. Jouw eigen ontwikkeling vinden wij ook belangrijk en daarom bieden we genoeg opleidings- en trainingsmogelijkheden om je als professional te laten groeien. De functie is gewaardeerd in schaal 8 Cao Sociaal Werk en wordt in eerste instantie voor een periode van 1 jaar aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.006,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.
  Verder zijn er uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering) en een Individueel Loopbaan Budget.

  Word jij onze collega?
  Heb jij, net als wij, hart voor het welzijn van mensen? Stuur ons dan je motivatiebrief en CV vóór 1 september 2022 via vacatures@veens-welzijn.nl.

  Wil je eerst meer weten?
  Neem voor algemene vragen en vragen over de procedure contact op met Marlies Taal, Teamleider, T 06-10139717. Of voor inhoudelijke vragen met Aline Bos, Mantelzorgconsulent, T 06 10 43 72 38.

   

  Direct solliciteren!
 • Ambulante jongerenwerkers 36 uur per week

  Het ambulant jongerenwerk van Veens Welzijn werkt preventief. We sluiten aan bij de leefwereld van jongeren. We zoeken jongeren dan ook op in hun eigen omgeving. We leggen contact met zowel individuele jongeren als groepen. Zo krijgen onze jongerenwerkers inzicht in wat de jongeren bezighoudt. Positieve initiatieven en kansen krijgen ondersteuning. Hierbij worden de competenties en vaardigheden van jongeren gestimuleerd. De doelgroep is jongeren tussen 12 en 23 jaar en de nadruk ligt op de leeftijdsgroep 14 tot 18 jaar.

  Uitgangspunten:

  1. We zijn daar, waar de jongeren zich bevinden. Je hebt dus geen 9-tot-5-baan! Je werktijden zijn flexibel: je bent indien nodig ook beschikbaar in het weekend en op oudejaarsavond. Daarnaast weet je online je weg te vinden en integreer je het online domein in je reguliere taken.
  2. Elke jongere heeft talenten. Wij gaan uit van de krachten en goede eigenschappen van de jongere, in plaats van eventuele tekortkomingen of obstakels. Een positieve benadering zorgt namelijk voor meer groei.
  3. Binden en verbinden. Je bent er niet alleen voor de jongere, maar ook voor zijn omgeving.
  4. Pas als je met iemand bent, kun je er voor iemand zijn. Om jongeren aan je te binden en te kunnen verbinden, moet er eerst contact gemaakt worden.
  5. Grenzen stellen, kansen bieden! Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de morele ontwikkeling van jongeren. Zij zijn voortdurend bezig grenzen te verkennen en te verleggen. We werken normerend en corrigerend, wat niet betekent dat professionals voortdurend gebieden en verbieden. Het is belangrijk dat je een goede balans aan kan nemen tussen meebewegen en grenzen stellen. Samenwerken met het veiligheidsdomein is hierin normaal en noodzakelijk: denk aan regelmatige afstemming met wijkagent of (jeugd-) BOA en deelname aan overleggen over o.a. groepsaanpak.

   

  Wie zoeken wij?

  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een HBO- opleiding binnen sociaal werk afgerond.
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt kennis van de problematiek in onze samenleving, de vraagstukken van de Veense jeugd en bent bekend met de praktijk van de straat.
  • Je hebt kennis over jongeren- en straatcultuur en trends en ontwikkelingen met betrekking tot jeugd (online en offline).
  • Je hebt ruime ervaring met resultaatgericht werken op relevante thema’s zoals versterken van zelf- en samenredzaamheid, ondersteunen van initiatieven etc.
  • Je voelt je thuis in een gemeente met culturele diversiteit.

   

  Wij bieden jou

  Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. Jouw eigen ontwikkeling vinden wij ook belangrijk en daarom bieden we genoeg opleidings- en trainingsmogelijkheden om je als professional te laten groeien. De functie is gewaardeerd in schaal 8 Cao Sociaal Werk en wordt in eerste instantie voor een periode van 1 jaar aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.006,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Verder zijn er uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering) en een Individueel Loopbaan Budget.

  Word jij onze collega?

  Heb jij, net als wij, hart voor het welzijn van mensen? Stuur ons dan je motivatiebrief en CV vóór 1 september 2022 via vacatures@veens-welzijn.nl.

  Wil je eerst meer weten?

  Bel tot 8 augustus met Peet de Graaf, directeur-bestuurder Veens Welzijn, T 06-39 45 13 01. Of na 8 augustus met Marlies Taal, Teamleider, T 06-10139717. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de functie en jouw vragen beantwoorden. 

  Solliciteer
 • Projectmedewerker NPO 32 uur per week

  Als gevolg van corona hebben leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs achterstanden opgelopen. De ernst hiervan verschilt per leerling en schoolsoort, zo blijkt uit de voortgangsrapportage Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De Rijksoverheid ondersteunt het onderwijs bij activiteiten gericht op het inlopen van cognitieve vertragingen en sociaal-emotionele problemen die zijn ontstaan door de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan. Scholen hebben rechtstreeks middelen ontvangen en kunnen verschillende interventies inzetten in het kader van het NPO.

  Gemeenten krijgen uit het NPO extra budget voor hun rol in voorschoolse educatie, primair en voortgezet onderwijs. Zij kunnen dit inzetten voor het inlopen van de ontstane vertragingen, passend bij de behoeften en in samenspraak met de schoolbesturen en maatschappelijke partners.

  De projectmedewerker die wij zoeken is aanspreekpunt om de wensen en behoeften binnen onderwijs en jeugdhulp op te halen en te brengen, mee te denken over de verschillende projecten die Onderwijs en Jeugdhulp raken. Maar hoe geef je invulling aan die rol? En zijn er verschillen in die invulling wanneer je verbonden bent aan een school, gemeente of (praktijk)organisatie? Zie jij jezelf als echte verbinder en ben jij de uitgelezen persoon om mensen samen mee te krijgen? Wellicht dat dit jouw uitgelezen functie is!

   

  We werken volgens de volgende uitgangspunten:

  • Onderwijs en kinderopvang biedt de plek voor optimale cognitieve en sociale ontwikkeling van een kind;
  • De ruimte die een kind krijgt voor ontwikkeling biedt een brede opvatting van ‘normaal’ en het begrip de-medicaliseren wordt actief toegepast;
  • De onderwijsomgeving biedt ogen en oren voor kinderen waar steun of hulp gewenst is;
  • Indien steun of hulp noodzakelijk is, wordt deze zo dichtbij mogelijk georganiseerd, zo tijdelijk mogelijk, en niet zwaarder dan nodig.

   

  Wat ga je doen?

  • Je zorgt voor tweerichtingsverkeer tussen kinderopvang/onderwijs en de sociale basis. Dat kan ook gaan om contact met de gemeente waar een brede behoefte aan een algemeen toegankelijke voorziening blijkt te bestaan, terwijl deze voorziening er nog niet is.
  • Je kent de visie op het sociaal domein vanuit gemeentelijk perspectief als geen ander, en draagt deze uit. Dit betekent:
   • Kennis van en actief ondersteunen van de gedachte van de sociale basis;
   • Kennis van en actief ondersteunen van de uniforme toegang;
   • Kennis van en actief ondersteunen van bestaande algemeen toegankelijke voorzieningen.
  • Je werkt aan een actief netwerk van IB-ers, zorgcoördinatoren, jeugdverpleegkundigen en -artsen en andere kind-/jeugdpartners, zoals de jeugd- en gezinswerkers.
  • Je voelt je (mede)verantwoordelijk voor (over en weer) kennisoverdracht tussen de onderwijssector, CJG, de sociale basis en de gemeente.
  • Je organiseert ontmoetingen ten behoeve van die kennisoverdracht.
  • Je bent voor alle betrokkenen bekend en goed bereikbaar.

   

  Wie zoeken wij? Je bent de geschikte kandidaat wanneer je:

  • beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • kennis hebt van landelijke en lokale wetgeving op het gebied van jeugd, onderwijs en kinderopvang;
  • kennis hebt van de sociale kaart van Veenendaal.

   

  Daarnaast ben je:

  Verbindend Je bent in staat om partijen bij elkaar te brengen en samen te laten werken;
  Proactief Je organiseert samenwerking en kennisbijeenkomsten ook als er geen concrete vraag is;
  Coachend Je bent in staat vragende partijen bij te staan en verder te helpen;
  Overwicht Je hebt voldoende natuurlijk gezag om organisaties op gemaakte afspraken aan te spreken;
  Daadkrachtig Je weet ‘binnen’ te komen, als de situatie daarom vraagt;
  Inventief Je durft een standpunt in te nemen en buiten de bestaande kaders te denken.

   

  Wij bieden jou

  Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. Jouw eigen ontwikkeling vinden wij ook belangrijk en daarom bieden we genoeg opleidings- en trainingsmogelijkheden om je als professional te laten groeien. De functie is gewaardeerd in schaal 8 Cao Sociaal Werk en wordt voor een periode van 2 jaar aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 3.961,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Verder zijn er uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering) en een Individueel Loopbaan Budget.

  Word jij onze collega?

  Heb jij, net als wij, hart voor het welzijn van mensen? Stuur ons dan je motivatiebrief en CV vóór 3 september via vacatures@veens-welzijn.nl.

  Wil je eerst meer weten?

  Bel Peet de Graaf, directeur-bestuurder Veens Welzijn, T 06-39 45 13 01. Peet kan je meer vertellen over de inhoud van de functie en jouw vragen beantwoorden. 

  Solliciteer
 • Wijkcoach 32 uur per week

  Als wijkcoach zet je je in voor alle inwoners van Veenendaal. Je staat naast ze, denkt met ze mee en helpt ze vooruit zonder dat je de regie overneemt. Je stimuleert mensen hun eigen kracht en die van hun netwerk naar te boven halen, zodat zij (weer) zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving. 
  Je werkt midden in de wijk en bent aanwezig op scholen, in buurthuizen en op andere plekken waar inwoners elkaar ontmoeten. Voor afspraken kom je soms ook bij mensen thuis. De wijkcoaches hebben hun uitvalbasis vanuit 9 locaties. Elke wijkcoach is aanspreekpunt voor 1 van de wijken ten behoeve van (keten)partners.

  Dit ga je doen
  De wijkcoach:
  ·       Je coacht (kwetsbare) inwoners van Veenendaal met hulpvragen op alle levensgebieden en wijst de weg naar de juiste ondersteuning;
  ·       Je werkt integraal, binnen de context van de relaties die er zijn om sociale netwerken te versterken;
  ·       Je bent  zichtbaar in de wijk en weet wat er in de wijk speelt, werkt ‘outreachend’;
  ·       Je maakt  buurten en wijken sterker (samenredzaamheid) en zet methodieken in voor samenlevingsopbouw (‘sociaal makelen’);
  ·       Je bent  alert op uitsluiting en stigmatisering;
  ·       Je brengt inwoners met elkaar in contact en werkt samen met inwoners, vrijwilligers en met andere organisaties om de leefbaarheid en samenhang in buurten en wijken te vergroten;
  ·       Je mobiliseert ondersteunende netwerken;
  ·       Je begeleidt inwoners naar collectieve voorzieningen in de wijk;
  ·       Je ondersteunt, indien nodig,  vrijwilligers  bij het inloopspreekuur.
   

  Wie zoeken wij?
  ·       Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een HBO- opleiding binnen sociaal werk afgerond;
  ·       Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld binnen opbouwwerk;
  ·       Je hebt ruime ervaring met resultaatgericht werken op relevante thema’s zoals versterken van zelf- en samenredzaamheid, ondersteunen van bewonersinitiatieven, mobiliseren van ondernemersorganisaties etc.
  ·       Je hebt  een brede basiskennis van alle leefgebieden;
  ·       Je voelt je thuis in een stad met culturele diversiteit.
   
   
  Wij bieden jou
  Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. Jouw eigen ontwikkeling vinden wij ook belangrijk en daarom bieden we genoeg opleidings- en trainingsmogelijkheden om je als professional te laten groeien. De functie is gewaardeerd in schaal 8 Cao Sociaal Werk en wordt in eerste instantie voor een periode van 1 jaar aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.006,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Verder zijn er uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering) en een Individueel Loopbaan Budget.

  Word jij onze collega?
  Heb jij, net als wij, hart voor het welzijn van mensen? Stuur ons dan je motivatiebrief en CV vóór 1 september 2022 via vacatures@veens-welzijn.nl.

  Wil je eerst meer weten?
  Bel tot 8 augustus met Peet de Graaf, directeur-bestuurder Veens Welzijn, T 06-39 45 13 01. Of na 8 augustus met Marlies Taal, Teamleider, T 06-10139717. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de functie en jouw vragen beantwoorden. 

  Solliciteer
 • Jongerenwerker (tijdelijk)

  Veens Welzijn zoekt een tijdelijke jongerenwerker voor 24 uur voor de periode van augustus t/m januari 2023.

  De jongerenwerker richt zich op maatschappelijke activering van jongeren in Veenendaal. Uitgangspunten daarbij zijn onder meer de ontwikkeling van de juiste sociale vaardigheden en het stimuleren van de bewustwording van eigen normen, waarden en mogelijkheden.

  Dit ga jij doen: 

  • Je ontwikkelt een (vakantie)aanbod waarmee jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en sluit daarbij aan bij de talenten van jongeren zelf. Je werkt hiertoe nauw samen met o.a. sportverenigingen, scholen, culturele organisaties en de lokale middenstand.
  • Je draait zelfstandig 1x per week een meidengroep van 11-14 jaar.
  • Je bent 2 avonden per week aanwezig bij inloopmomenten voor jongeren en gaat daar het gesprek met de jongeren aan.
  • Je voert gesprekken met jongeren die vragen hebben bij het volwassen worden of als er signalen van zorgelijk gedrag zijn; aan deze gesprekken is niet gelijk een hulpverleningstraject gekoppeld.
  • Je voelt je thuis in een stad met culturele diversiteit. Je gaat veel werken met jongeren met een migratie achtergrond.
  • Je werkt samen met mantelzorgconsulenten binnen de organisatie.
  • Je bent online actief in de jongerenwereld.
  • Je bent een aanspreekpunt voor de vrijwilligers die in het jongerenwerk actief zijn. 

  Je beschikt over:

  • HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een HBO opleiding binnen jongerenwerk.
   minimaal drie jaar relevante werkervaring in het jongerenwerk.
  • ervaring met het opbouwen van relaties met jongeren.ervaring met het organiseren van jongerenactiviteiten die aansluiten bij hun wensen/behoeften.
  • vakbekwaamheid (je biedt adequate, integrale ondersteuning op het thema opvoeden en opgroeien).
  • je verstaat de taal van jongeren, zowel on- als offline.

  Wij bieden jou:

  Een uitdagende, tijdelijke functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. De tijdelijke functie is voor 24 uur per week en wordt aangeboden tot en met 31 januari 2023. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.086,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

  Vragen?

  Bel Peet de Graaf, directeur-bestuurder, T 06-39 45 13 01 of Herman van de Brug, jongerenwerker, T 06-20 50 77 64. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de functie en jouw vragen beantwoorden.

  Interesse?

  Stuur ons dan je CV + korte motivatie naar vacatures@veens-welzijn.nl. Geschikte kandidaten nodigen wij zo snel mogelijk uit voor een oriënterend gesprek.               

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteer

Ik ben op zoek naar

Ik zoek ondersteuning

Ik heb een idee