alt tekst Hart voor Veenendaal

Veens Welzijn is een kleine, maar ambitieuze organisatie. Wij richten ons op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers ondersteunen. We streven ernaar innovatief te zijn op het gebied van maatschappelijke projecten en dienstenaanbod. Onze open en transparante organisatie maakt het mogelijk om te verbeteren, te innoveren en te creëren. Als collega bij Veens Welzijn doe je waardevol werk voor anderen en krijg je zelf voldoende groeikansen én ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing. Samen zetten we de schouders eronder, zoeken we naar nieuwe wegen en naar verbinding om samen méér voor elkaar te krijgen. Kom jij ons team versterken? We zijn in januari 2021 gestart met 25 collega's en zijn hard aan het groeien. We doen goed werk en hebben hart voor Veenendaal. Dat valt op, onze opdracht wordt elke keer iets uitgebreid. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega's!

 • Wooncoach - 32 uur (t/m juni 2026)

  De wijkcoaches, jongerenwerkers, welzijnscoach, vrijwilligers- en mantelzorgconsulenten van Veens Welzijn zetten zich met hart en ziel in voor het welzijn en geluk van alle Veenendalers. Veens Welzijn biedt ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen die je bezighouden. Of je nu een vraag hebt over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest. Wij zijn er voor je als je mee wil doen in de samenleving, maar daarbij ondersteuning nodig hebt. Veens Welzijn werkt daarbij samen met vele partners bij jou in de wijk en in de stad. In Veenendaal zorgen we goed voor elkaar! 

  Vanwege een aanvullende opdracht van de gemeente Veenendaal zijn we op zoek naar een

  Wooncoach voor 32 uur

  De wooncoach heeft twee deelopdrachten: 

  1. aanjager voor het vinden van woonoplossingen voor kwetsbare jongvolwassenen in Veenendaal Passende en betaalbare huisvesting is een belangrijke factor voor jongvolwassenen om op te groeien tot zelfstandig en zelfredzaam burger. Dit geldt in het bijzonder die vanwege hun kwetsbaarheid (tijdelijk) gebruik maken van Beschermd wonen of verblijf in een gezinshuis. Wonen in een instelling is ingrijpend en kostbaar en willen we waar mogelijk voorkomen. (gemiddeld 8 uur per week)
  2. stimuleren van doorstroming op de woningmarkt. De gemeente Veenendaal heeft de ambitie om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken, in de eigen woning of wijk. Het stimuleren van doorstroming op de woningmarkt is daarbij  belangrijk uitgangspunt. Daarbij is het belangrijk dat inwoners tijdig nadenken over hun woonsituatie en daarnaar handelen zodat Door ervoor te zorgen dat senioren tijdig nadenken over hun woonsituatie en daarnaar handelen zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De wooncoach helpt met het in kaart brengen van wensen en mogelijkheden ondersteuning met raad en daad. (gemiddeld 24 uur per week)

   

  Dit ga jij doen: 

  • Je bouwt een netwerk op met makelaars, projectontwikkelaars, vastgoedbureau ’s en initiatieven/ontwikkelingen die zich richten op huisvesting voor kwetsbare jongvolwassenen;
  • Je ondersteunt zowel kwetsbare jongeren als senioren met informatie en advies, biedt praktische ondersteuning en verwijst door wanneer dat nodig is;
  • Je draagt zorg voor voldoende (naams-) bekendheid voor het thema  ‘langer zelfstandig wonen in de eigen woning of wijk’;
  • Je draagt zorg voor informatie en advies bij vraagstukken rond woningaanpassingen en/of verhuizen;
  • Je werkt nauw samen met ketenpartners als seniorenvoorlichting, wijkcoaches, woningcorporatie en Wmo;
  • Je signaleert trends en vertaalt deze in een nieuwe aanpak.

  En bereikt daarmee

  • Ontsluiting van alternatieve woonmogelijkheden binnen o.a. de particuliere woningmarkt
  • In drie jaar tijd 100 situaties waarin een bijdrage is geleverd aan langer zelfstandig wonen.

   

  JIj:

  • Beschikt over HBO werk- en denk niveau;
  • Hebt minimaal 2-5 jaar ervaring met specifieke doelgroepen  (bijvoorbeeld psychische problematiek, verslavingszorg, etc);
  • Bent flexibel en doortastend;
  • Hebt kennis van de sociale kaart, en bent in staat binnen netwerken te functioneren;
  • Hebt bij voorkeur kennis van methodisch werken;
  • Hebt kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematieken;
  • Bent in staat anderen te motiveren tot een gedragsverandering,  gaat daarbij uit van mogelijkheden i.p.v. beperkingen;
  • Hebt ervaring met het opstellen van plannen en het schrijven van rapporten en verslagen.

   

  Wij bieden jou:

  Een tijdelijke functie voor 32 uur per week. Deze functie wordt aangeboden tot en met 30 juni 2026. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.086,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

  Vragen?

  Bel Peet de Graaf, directeur-bestuurder, tel: 06-39 45 13 01. Hij kan je meer vertellen over de inhoud van de functie en jouw vragen beantwoorden.

  Interesse? 

  Stuur je CV en korte motivatie naar vacatures@veens-welzijn.nl. Geschikte kandidaten nodigen wij zo snel mogelijk uit voor een oriënterend gesprek.               

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

   

  Solliciteer
 • Wijkcoach - 24 uur p/wk

  Veens Welzijn helpt alle inwoners in Veenendaal tot hun recht te komen, met elkaar te verbinden en daarmee hun geluk en welzijn te bevorderen en zo een samenleving te bewerkstelligen waarin iedereen meetelt en mee kan doen.  
  Meedoen in de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom werken wij met een positieve aanpak om de zelfredzaamheid te vergroten, mensen samen te brengen en bieden wij ondersteuning waar nodig. 

  Veens Welzijn richt zich op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers kunnen ondersteunen. Wij doen dat met HART VOOR VEENENDAAL. 

  Wij zijn op zoek naar een 

  WIJKCOACH 24 uur per week  

  Als wijkcoach zet je je in voor alle inwoners van Veenendaal. Je staat naast ze, denkt met ze mee en helpt ze vooruit zonder dat je de regie overneemt. Je stimuleert mensen hun eigen kracht en die van hun netwerk naar te boven halen, zodat zij (weer) zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt midden in de wijk en bent aanwezig op scholen, in buurthuizen en op andere plekken waar inwoners elkaar ontmoeten. Voor afspraken kom je soms ook bij mensen thuis. Onze 10 wijkcoaches hebben hun uitvalbasis vanuit 8 locaties. Elke wijkcoach is aanspreekpunt voor één van de vier wijken ten behoeve van inwoners en (keten)partners. 

   Dit ga je doen 
  -  Je coacht (kwetsbare) inwoners met hulpvragen op alle levensgebieden en wijst de weg naar de juiste ondersteuning; 
  - je werkt integraal, binnen de context van de relaties die er zijn om sociale netwerken te versterken; 
  - je bent zichtbaar in de wijk en weet wat er in de wijk speelt, je werkt ‘outreachend’; 
  - je maakt buurten en wijken sterker (samenredzaamheid) en zet methodieken in voor samenlevingsopbouw; 
  - je brengt inwoners met elkaar in contact en werkt samen met inwoners, vrijwilligers en met  
  andere organisaties om de leefbaarheid en samenhang in buurten en wijken te vergroten; 
  - je zoekt de samenwerking met andere disciplines binnen Veens Welzijn;  
  - je mobiliseert ondersteunende netwerken; 
  ·  je begeleidt inwoners naar collectieve voorzieningen in de wijk; 
  ·  je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers bij o.a. het inloopspreekuur. 
    
  Wie zoeken wij? 
  · Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een HBO- opleiding binnen sociaal werk afgerond; 
  · Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld binnen opbouwwerk; 
  · Je hebt ruime ervaring met resultaatgericht werken op relevante thema’s zoals versterken van zelf- en samenredzaamheid, ondersteunen van bewonersinitiatieven, mobiliseren van ondernemersorganisaties etc. 
  · Je hebt een brede basiskennis van alle leefgebieden; 
  · Je bent bekend met registratiesystemen, kennis van Regicare is een pré; 
  · Je voelt je thuis in een stad met culturele diversiteit. 

  Wij bieden jou 

  • Een uitdagende functie in een jonge dynamische organisatie.
  • Een leuke organisatie met gedreven enthousiaste medewerkers die zich inzetten om samen met andere organisaties de uitdagingen waar we voor staan vorm te geven. 
  • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie deze bij goed functioneren voort te zetten. 
  • Een maandsalaris van max. € 4.373 bruto per maand conform cao Sociaal Werk, schaal 8, op basis van een fulltime dienstverband.
  • Maandelijks, +/- 18,6% van het salaris, vrije keuzemogelijkheden via het Individuele Keuze Budget (IKB);  
  • Individueel loopbaan budget;  
  • Er wordt een laptop en een mobiele telefoon ter beschikking gesteld.

   

  Vragen  
  Voor meer informatie kun je contact opnemen met wijkcoaches Rinie Bergevoet T 06 13 26 48 71 of Lorraine Kuipers - van der Kuij T 06 22 15 39 57 of met teamleider Marlies Taal M 06 10 13 97 17.  

  Solliciteren  

  Je sollicitatiebrief met cv kun je tot 2 oktober sturen naar vacatures@veens-welzijn.nl. Noem de functie in de onderwerpregel. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 9 oktober. Een eventueel 2egesprek staat gepland op donderdag 12 oktober.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  

  Solliciteer
 • Teamleider - 32 uur p/wk

  Veens Welzijn helpt alle inwoners in Veenendaal tot hun recht te komen, met elkaar te verbinden en daarmee hun geluk en welzijn te bevorderen en zo een samenleving te bewerkstelligen waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Meedoen in de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom werken wij met een positieve aanpak om de zelfredzaamheid te vergroten, mensen samen te brengen en bieden wij ondersteuning waar nodig. 


  Veens Welzijn richt zich op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers kunnen ondersteunen. Wij doen dat met HART VOOR VEENENDAAL. 

  Wij zijn op zoek naar een verbindende  TEAMLEIDER  32 uur p/wk 

  Veens Welzijn biedt haar diensten aan vanuit 8 locaties waarin jij leidinggeeft aan verschillende teams en aan diverse projectmedewerkers. In afstemming met de huidige teamleider stellen we de verdeling vast. Je maakt samen met de directeur-bestuurder en de huidige teamleider deel uit van het MT en je werkt nauw samen met de beleidsadviseur en externe stakeholders.  

  Doel van de functie  
  De functie kenmerkt zich door het operationeel en functioneel leidinggeven aan medewerkers en het coördineren en zorgdragen voor de realisatie van de werkzaamheden. De teamleider is verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van het tactisch beleid. De teamleider is ook verantwoordelijk voor de toepassing en uitvoering van het (tactisch) organisatiebeleid en heeft in die rol de bevoegdheden tot het nemen van beslissingen binnen de kaders van het organisatiebeleid en het beschikbare budget. Je werkt in deze rol ook samen met externe stakeholders zoals de gemeente en de woningcorporatie.  

  Wie zoeken wij? 

  • Je hebt een afgerond Hbo-diploma op zak en beschikt over aantoonbare werkervaring als leidinggevende. 
  • Je hebt kennis van proces- en verandermanagement. 
  • Je bent communicatief vaardig en toont waar nodig daadkracht in de communicatie. 
  • Je houdt je kennis van de ontwikkelingen binnen het sociale domein actueel. 
  • Je hebt een heldere en actuele visie op welzijn en informele zorg.  
  • Je bent klantgericht en hebt een dienstverlenende instelling. 
  • Je hebt het vermogen om de vraag en behoefte te vertalen naar de teams/inwoners.
  • Je bewaakt de uitvoering van en deelname aan overleg- en samenwerkingsvormen.
  • Je fungeert als aanspreekpunt binnen de teams.
  • Je hebt een signalerende, analyserende en rapporterende rol naar collega's met betrekking tot knelpunten in de uitvoering van het beleid en bij ontwikkelingen.
  • Je kunt proactief handelen.

   

  Kerncompetenties 

  • situationeel leiderschap
  • eigenaarschap
  • laagdrempelig
  • verbindend vermogen
  • bewustwording (in staat effectief te spiegelen op gedragsontwikkeling)  
  • monitoren

   

  Wij bieden  

  • Een uitdagende functie in een jonge dynamische organisatie.
  • Een leuke organisatie met gedreven enthousiaste medewerkers die zich inzetten om samen met andere organisaties de uitdagingen waar we voor staan vorm te geven. 
  • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie deze bij goed functioneren voort te zetten. 
  • Een maandsalaris van max. € 5.272 bruto per maand conform cao Sociaal Werk, schaal 10, op basis van een fulltime dienstverband.
  • Maandelijks, +/- 18,6% van het salaris, vrije keuzemogelijkheden via het Individuele Keuze Budget (IKB);  
  • Individueel loopbaan budget;  
  • Je hebt een laptop en een mobiele telefoon ter beschikking. 

   

  Vragen?  
  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peet de Graaf (directeur-bestuurder) T 06-39 45 13 01 of met Marlies Taal (teamleider), T 06-10 13 97 17 (beiden bereikbaar van ma. t/m do.). 

  Solliciteren  

  Je sollicitatiebrief met cv kun je vóór 11 oktober sturen naar vacatures@veens-welzijn.nl. Noem de functie in de onderwerpregel. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op dinsdag 17 oktober. Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op maandag 23 oktober.   

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.   

   

   

  Solliciteer

Ik ben op zoek naar

Ik zoek ondersteuning

Ik heb een idee