alt tekst Hart voor Veenendaal

Veens Welzijn is een kleine, maar ambitieuze organisatie. Wij richten ons op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers ondersteunen. We streven ernaar innovatief te zijn op het gebied van maatschappelijke projecten en dienstenaanbod. Onze open en transparante organisatie maakt het mogelijk om te verbeteren, te innoveren en te creëren. Als collega bij Veens Welzijn doe je waardevol werk voor anderen en krijg je zelf voldoende groeikansen én ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing. Samen zetten we de schouders eronder, zoeken we naar nieuwe wegen en naar verbinding om samen méér voor elkaar te krijgen. Kom jij ons team versterken? We zijn in januari 2021 gestart met 25 collega's en zijn hard aan het groeien. We doen goed werk en hebben hart voor Veenendaal. Dat valt op, onze opdracht wordt elke keer iets uitgebreid. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar vijf nieuwe collega's!

 • Mantelzorgconsulent 24-32 uur per week

  Als mantelzorgconsulent richt je je op het informeren, adviseren en het verbinden van mantelzorgers in Veenendaal. Het doel is om mantelzorgers de juiste ondersteuning aan te reiken. Daarnaast zorg je ervoor dat mantelzorgondersteuning stevig op de kaart wordt gezet.

  In de ondersteuning van mantelzorgers sta je naast ze, denkt en helpt ze vooruit zonder dat je de regie overneemt. Doel is dat de mantelzorger de regie (weer) in handen neemt, de zorg voor degene die dichtbij staat kan volhouden en daarbij ook zichzelf niet vergeet. Het gaat in essentie dus om vroegtijdige en preventieve ondersteuning. Daarmee bevordert je als mantelzorgconsulent de maatschappelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mantelzorgers.

  Dit ga je doen
  De mantelzorgconsulent:

  • voert specifieke taken uit die te maken hebben met het waarderen van mantelzorgers, zoals uitreiking van het(jaarlijkse) Mantelzorgcompliment en het organiseren van de (jaarlijkse) Dag van de Mantelzorg.
  • organiseert en faciliteert (lotgenoten) contactgroepen, informatiebijeenkomsten en korte cursussen voor jonge en volwassen mantelzorgers.
  • ontwikkelt programma’s voor diverse doelgroepen.
  • wijst mantelzorgers de weg naar andere beschikbare ondersteuningsmogelijkheden, binnen en buiten de gemeente en brengt respijtvoorzieningen in kaart.
  • ondersteunt professionals in het sociaal domein die te maken hebben met vragen van mantelzorgers en met vragen over mantelzorgondersteuning.
  • weet verschillende (groepen) mantelzorgers in Veenendaal te vinden en te
  • geeft informatie en advies en ondersteunt individuele mantelzorgers, zowel praktisch als emotioneel (‘luisterend oor’).
  • informeert mantelzorgers ook collectief, via een (periodieke) nieuwsbrief voor zowel jonge- als volwassen mantelzorgers, waarin activiteiten en relevante nieuwsfeiten worden gebundeld.
  • werkt samen met onze wijkcoaches binnen het thema ‘langer thuis’.
  • signaleert trends en vertaalt deze in een nieuwe aanpak.
  • levert een inhoudelijke bijdrage aan het mantelzorgbeleid.


  Wie zoeken wij?
  Wij zoeken een enthousiaste en representatieve mantelzorgconsulent. Je hebt affiniteit of ervaring met het werken met mantelzorgers. Je bent gewend om zelfstandig te werken. Daarnaast heb je de benodigde levens- en werkervaring om in deze zelfstandige en boeiende functie het verschil te kunnen maken. Je hebt ruime werkervaring in het sociaal domein en beschikt over HBO werk- en denkniveau verkregen door een specifieke opleiding of ruime werkervaring.

  Je hebt daarnaast kennis van wet,-en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent in hoge mate oplossingsgericht en in staat om mensen te activeren en te versterken. Je geeft graag voorlichting en training aan individuen of groepen over jouw specifieke kennisgebied Mantelzorg.

  Ben jij een echte netwerker en ben je ondernemend? Heb je affiniteit met mantelzorgers of mantelzorgen? Ben jij de juiste persoon om voor mantelzorgers de rots in de branding te kunnen zijn? Aarzel dan niet om te reageren!

  Wij bieden jou
  Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. Jouw eigen ontwikkeling vinden wij ook belangrijk en daarom bieden we genoeg opleidings- en trainingsmogelijkheden om je als professional te laten groeien. De functie is gewaardeerd in schaal 8 Cao Sociaal Werk en wordt in eerste instantie voor een periode van 1 jaar aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.006,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.
  Verder zijn er uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering) en een Individueel Loopbaan Budget.

  Word jij onze collega?
  Heb jij, net als wij, hart voor het welzijn van mensen? Stuur ons dan je motivatiebrief en CV vóór 1 september 2022 via vacatures@veens-welzijn.nl.

  Wil je eerst meer weten?
  Neem voor algemene vragen en vragen over de procedure contact op met Marlies Taal, Teamleider, T 06-10139717. Of voor inhoudelijke vragen met Aline Bos, Mantelzorgconsulent, T 06 10 43 72 38.

   

  Direct solliciteren!

Ik ben op zoek naar

Ik zoek ondersteuning

Ik heb een idee