alt tekst Hart voor Veenendaal

Veens Welzijn is een kleine, maar ambitieuze organisatie. Wij richten ons op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers ondersteunen. We streven ernaar innovatief te zijn op het gebied van maatschappelijke projecten en dienstenaanbod. Een open en transparante organisatie maakt het mogelijk om te verbeteren, te innoveren en te creëren. Als collega bij Veens Welzijn doe je waardevol werk voor anderen en krijg je zelf voldoende groeikansen én ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing. Samen zetten we de schouders eronder, zoeken we naar nieuwe wegen en naar verbinding om samen méér voor elkaar te krijgen. Kom jij ons team versterken?

 • Wijkcoach met hart voor Veenendaal

  De Stichting Veens Welzijn heeft de opdracht om welzijnstaken uit te voeren voor de inwoners van Veenendaal. Wij bieden ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen van alle inwoners. Of het nu een vraag is over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest. Wij zijn er voor inwoners die mee willen doen in de samenleving, en die daarbij ondersteuning nodig hebben.

  De werkzaamheden zijn primair gericht op een collectieve en preventieve aanpak en het organiseren van algemene voorzieningen, samen met inwoners. In de Sociale Basis werken we samen met vrijwilligers en een mengvorm van formeel en informeel. Veens Welzijn werkt daarbij samen met vele partners in de wijk en in de stad.

  Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega

  Wijkcoach voor 24 -28 uur per week

  De kern van je functie is het regisseren en (laten) uitvoeren van maatschappelijke ondersteuning aan inwoners, versterken van de eigen kracht en versterken van de Sociale Basis.

  · De wijkcoach werkt in zijn/haar werkgebied, signaleert sociale vraagstukken en misstanden én draagt zorg voor adequate ondersteuning.

  · De wijkcoach is gericht op de krachten en talenten van individuele burgers, groepen en samenlevingsverbanden en vertrouwt op hun vermogen om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

  · De wijkcoach is de professional die kennis heeft van het eigen werkgebied, de uitvoering van de (wettelijke) kaders en (ambulante) doorverwijsroutes in de gemeente.

  · De wijkcoach is de generalist met een domeinoverstijgende visie die waar nodig schakelt naar aanvullende, specifieke deskundigheid.

  · De wijkcoach zet zich in voor alle inwoners van Veenendaal. Je staat naast ze, denkt met ze mee en helpt ze vooruit zonder dat je de regie overneemt. Je stimuleert mensen hun eigen kracht en die van hun netwerk naar te boven halen, zodat zij (weer) zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving.

  · De wijkcoach werkt midden in de wijk en je bent aanwezig op scholen, in buurthuizen en op andere plekken waar inwoners elkaar ontmoeten. Voor afspraken kom je soms ook bij mensen thuis. De wijkcoaches hebben hun uitvalbasis vanuit 9 locaties. Elke wijkcoach is aanspreekpunt voor 1 van de wijken ten behoeve van (keten)partners.

  Dit ga jij doen

  · Jij coacht (kwetsbare) inwoners van Veenendaal met hulpvragen op alle levensgebieden en wijst de weg naar de juiste ondersteuning;

  · Jij werkt integraal, binnen de context van de relaties die er zijn om sociale netwerken te versterken;

  · Jij bent zichtbaar in de wijk en weet wat er in de wijk speelt, werkt ‘outreachend’;

  · Jij maakt buurten en wijken sterker (samenredzaamheid) en zet methodieken in voor samenlevingsopbouw (‘sociaal makelen’);

  · Jij bent alert op uitsluiting en stigmatisering;

  · Jij brengt inwoners met elkaar in contact en werkt samen met inwoners, vrijwilligers en met andere organisaties om de leefbaarheid en samenhang in buurten en wijken te vergroten;

  · Jij mobiliseert ondersteunende netwerken;

  · Jij begeleidt inwoners naar collectieve voorzieningen in de wijk;

  · Jij kan vrijwilligers inhoudelijk ondersteunen bij het inloopspreekuur.

  Wie zoeken wij?

  · Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een HBO- opleiding binnen sociaal werk afgerond;

  · Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen opbouwwerk;

  · Je hebt ruime ervaring met resultaatgericht werken op relevante thema’s zoals versterken van zelf- en samenredzaamheid, ondersteunen van bewonersinitiatieven, mobiliseren van ondernemersorganisaties etc.;

  · Je bent bekend met registratiesystemen, kennis van RegiCare is een pré;

  · Je beschikt over brede basiskennis op alle leefgebieden;

  · Je voelt je thuis in een stad met culturele diversiteit.

  Wij bieden jou

  Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling is. Jouw eigen ontwikkeling vinden wij ook belangrijk: we gaan graag met jou in gesprek over opleidings- en trainingsmogelijkheden. De functie is voor 24- 28 uur per week en gewaardeerd in schaal 8 Cao Sociaal Werk en wordt in eerste instantie voor een periode van 1 jaar aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 3.961- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Verder zijn er uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering) en een Individueel Loopbaan Budget.

  Meer weten? Bel Peet de Graaf, directeur-bestuurder Veens Welzijn, T 06-39 45 13 01. Hij kan je meer vertellen over de inhoud van de functie en jouw vragen beantwoorden.

  Solliciteer

Ik ben op zoek naar

Ik zoek ondersteuning

Ik heb een idee