Hart voor Veenendaal

Vrijwilligerswerk doen

Veens Welzijn draagt vrijwilligerswerk in Veenendaal een warm hart toe. Het is mooi om samen voor elkaar te zorgen en elkaar te helpen daar waar dat nodig is. 

Dit kan bij iemand thuis, bijvoorbeeld hulp bieden bij het doen van een boodschap, bij het invullen van formulieren om een toeslag aan te vragen, maar het kan ook een helpende hand in de tuin zijn, of dat bezoekje waar al zo lang naar wordt uitgekeken. Naast Veens Welzijn werken ook heel veel andere organisaties met vrijwilligers. Denk aan het Rode Kruis, Stichting Buitenzorg, Bibliotheek, Dierenambulance, Kerken etc. Wil jij je ook inzetten voor een ander?

Veens Welzijn is altijd op zoek naar vrijwilligers, jong en ouder. Diversiteit en inclusie vinden wij daarin belangrijk. We willen graag een goede afspiegeling van de sociale kaart van Veenendaal zijn. Interesse in vrijwilligerswerk bij Veens Welzijn? Schrijf je hier in.

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar heb je hierbij ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat je lichamelijke-, psychische- of taalbelemmeringen ervaart, schrijf je dan hier in. Kies bij categorie: sociale hulp -> coaching.

Vrijwilligersacademie

Veens Welzijn biedt alle vrijwilligers van de verschillende vrijwilligersorganisaties in Veenendaal trainingen en workshops aan. 

Bekijk onderstaand het aanbod van trainingen en e-learnings:

Workshop: Uitdagingen van een visuele of fysieke beperking

Doet u vrijwilligerswerk bij een organisatie in Veenendaal? Meld u zich dan aan voor een interessante avond over hoe om te gaan met mensen met een visuele of fysieke beperking! U gaat o.a. de praktijk oefenen door zelf rond te lopen met simulatiebrillen en taststokken of door in een rolstoel te rijden of gereden te worden.  Door deze ervaringen kunt u zich beter verplaatsen in de ander en daardoor specifiekere hulp bieden! Aanmelden via: academie@veens-welzijn.nl

Datum: maaandag 13 februari 2023

Tijd: 19.00-21.00 uur

Deelnamekosten: gratis (max. 1 á 2 vrijwilligers per organisatie)

Vacaturebank

Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er momenteel zijn? Kijk op de vacaturebank

Je vindt er vacatures bij individuele hulpvragers ‘Helpen in mijn buurt’. En vacatures bij andere vrijwilligersorganisaties Helpen bij een organisatie.

Collectieve vrijwilligersverzekering

Ben je als vrijwilliger werkzaam? Dan ben je tijdens het uitoefenen van vrijwilligerswerk automatisch verzekerd via de overkoepelende vangnetverzekering die door de gemeente Veenendaal is afgesloten.

Op deze verzekering kun je een beroep doen als de eigen verzekering niet toereikend is in de dekking. Meer info over de vrijwilligersverzekering VNG - Centraal Beheer.

Wil je gebruikmaken van de overkoepelende vangnetverzekering. Vul dit schadeformulier in en mail het naar Abel Brondijk, financieel adviseur bij de gemeente Veenendaal: abel.brondijk@veenendaal.nl

Ik ben op zoek naar

Ik zoek ondersteuning

Ik heb een idee