Hart voor Veenendaal

Vrijwilligerswerk doen

Veens Welzijn draagt vrijwilligerswerk in Veenendaal een warm hart toe. Het is mooi om samen voor elkaar te zorgen en elkaar te helpen daar waar dat nodig is. 

Dit kan bij iemand thuis, bijvoorbeeld hulp bieden bij het doen van een boodschap, bij het invullen van formulieren om een toeslag aan te vragen, maar het kan ook een helpende hand in de tuin zijn, of dat bezoekje waar al zo lang naar wordt uitgekeken. Naast Veens Welzijn werken ook heel veel andere organisaties met vrijwilligers. Denk aan het Rode Kruis, Stichting Buitenzorg, Bibliotheek, Dierenambulance, Kerken etc. Wil jij je ook inzetten voor een ander?

Veens Welzijn is altijd op zoek naar vrijwilligers, jong en ouder. Diversiteit en inclusie vinden wij daarin belangrijk. We willen graag een goede afspiegeling van de sociale kaart van Veenendaal zijn. Interesse in vrijwilligerswerk bij Veens Welzijn? Schrijf je hier in.

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar heb je hierbij ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat je lichamelijke-, psychische- of taalbelemmeringen ervaart, schrijf je dan hier in. Kies bij categorie: sociale hulp -> coaching.

Vrijwilligersacademie

Veens Welzijn biedt alle vrijwilligers van de verschillende vrijwilligersorganisaties in Veenendaal trainingen en workshops aan. 

Bekijk onderstaand het aanbod van trainingen en e-learnings:

Social Media "In The Picture"

Datum: 14 juni 
Tijd: 9.30 - 12.30

Deze workshop ‘In the picture met Social Media’ is voor vrijwilligers die zichzelf of hun organisatie goed of beter onder de aandacht willen brengen via social media. Want één ding is zeker; via social media vergroot je je netwerk en dat kan handig zijn als je als vrijwilliger bijvoorbeeld op zoek bent naar een betaalde baan, of als je met jouw vrijwilligersorganisatie een grotere doelgroep wilt bereiken, vrijwilligers wilt werven, een activiteit onder de aandacht wilt brengen etc.

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest; deze social media komen allemaal aan bod. Je leert onder andere over de onderlinge verschillen; waar je ze het beste voor kunt inzetten; wat de voor- en de nadelen van elk van deze social media zijn en wat je moet doen om in beeld te komen en te blijven. Een praktische workshop vol tips, trucs en inspiratie!

 

Communiceren en Grenzen stellen voor vrijwilligers

Datum: dinsdag 13 juni en 27 juni 2023                                      

Tijd: 13.00 - 16.30

Grenzen stellen in je werk als vrijwilliger is vaak lastig. Je wilt immers graag (een ander) helpen en bent snel geneigd iets extra’s te doen. In deze training over grenzen stellen, leer je waar jouw grenzen liggen en hoe je die kunt bewaken door jouw grenzen ook daadwerkelijk te stellen.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u een mail sturen naar academie@veens-welzijn.nl

Vacaturebank

Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er momenteel zijn? Kijk op de vacaturebank

Je vindt er vacatures bij individuele hulpvragers ‘Helpen in mijn buurt’. En vacatures bij andere vrijwilligersorganisaties Helpen bij een organisatie.

Collectieve vrijwilligersverzekering

Ben je als vrijwilliger werkzaam? Dan ben je tijdens het uitoefenen van vrijwilligerswerk automatisch verzekerd via de overkoepelende vangnetverzekering die door de gemeente Veenendaal is afgesloten.

Op deze verzekering kun je een beroep doen als de eigen verzekering niet toereikend is in de dekking. Meer info over de vrijwilligersverzekering VNG - Centraal Beheer.

Wil je gebruikmaken van de overkoepelende vangnetverzekering. Vul dit schadeformulier in en mail het naar Abel Brondijk, financieel adviseur bij de gemeente Veenendaal: abel.brondijk@veenendaal.nl

Ik ben op zoek naar

Ik zoek ondersteuning

Ik heb een idee